Informacije

059 180 482


Delovni čas


od ponedeljka do petka
od 6.00 – 22.00 ure


sobota in nedelja

od 8.00 – 20.00 ure

24.08.2017

Septembra spreminjamo potek nekaterih linij

V mariborski mestni potniški promet s 1. septembrom uvajamo določene novosti, s katerimi želimo izboljšati njegovo ponudbo in kakovost ter ga približati uporabnikom. Od omenjenega dne bo šest avtobusnih linij po Mariboru speljanih po nekoliko spremenjenih trasah, ob tem pa bomo zaradi pridobitve novih avtobusov na treh linijah tudi izboljšali dosedanjo frekvenco voženj.

S septembrom se bo spremenil potek linij 4 (Studenci), 9 (Zrkovci–Dogoše), 17 (Ribniško selo–Studenci), 18 (Pekre), 19 (Šarhova) in nočne krožne linije. Med glavnimi razlogi za to je tudi prilagoditev mestnega avtobusnega prometa glede na potrebe občanov; pri spremembah smo tako upoštevali želje nekaterih mestnih četrti in krajevnih skupnosti po boljši dostopnosti oziroma avtobusni povezavi do določenih predelov mesta in ustanov, kot so UKC Maribor, Škofijska gimnazija, I. in III. gimnazija, fakultete v mestu, Ljudski vrt itd.

Hkrati s tem tudi posodabljamo vozni park mestnega potniškega prometa, saj bo Marprom 1. septembra začel uporabljati štiri povsem nove avtobuse. Ti bodo razporejeni predvsem na linije 3, 12 in 18; posledično na omenjenih linijah tudi izboljšujemo frekvenco odhodov avtobusov: na linijah 3 in 12 z dosedanjih 35 minut v jutranji konici na 25 minut, na liniji 18 pa z 20 minut na 15.

Uporabniki mestnega potniškega prometa se lahko o vseh spremembah seznanite v zloženki, ki je v elektronski obliki dostopna  tukaj (8.6 MB), prav tako pa jo boste prejeli tudi v domače poštne nabiralnike.