Informacije

059 180 482


Delovni čas


od ponedeljka do petka
od 6.00 – 22.00 ure


sobota in nedelja

od 8.00 – 20.00 ure

Javna parkirišča

Mobilno plačevanje parkirnine v belih conah

Marprom upravlja parkirišča z zapornicami na štirih lokacijah v Mariboru – v Sodni, Mlinski in Loški ulici ter na Rakuševem trgu, kjer je skupno 437 parkirnih mest. Prav tako zagotavlja mobilno plačevanje parkirnin v 11-ih belih conah s skupno 2070 parkirnimi mesti, na katerih izvaja tudi nadzor nad plačevanjem parkirnin.


Parkiranje na navedenih parkiriščih z zapornicami je plačljivo ob delovnikih med 6. in 22. uro, v belih conah pa od 8. do 17. ure (razen na Lentu, kjer je plačljivo ob delovnikih med 8. in 20. uro).


Parkirnino v belih conah v Mariboru je možno plačati tudi preko mobilnega telefona, in sicer s poslanim SMS sporočilom na številko 031 20 90 20 ali s pomočjo brezplačne aplikacije EasyPark za mobilne telefone tako z operacijskim sistemom Android kot iOS.


Za mobilno plačevanje preko SMS sporočil ali aplikacije EasyPark so za parkirišča v belih conah glede na ceno parkiranja določene štiri območne kode: 311, 312, 313, 314. Plačevanje s SMS sporočilom poteka tako, da v sporočilo vnesete ustrezno območno kodo, registrsko številko vozila in želeni čas parkiranja.


V belih conah v Mariboru se oznake con za plačilo parkirnine z gotovino (na parkomatih) in območne kode za mobilno plačevanje med seboj razlikujejo. Območne kode najdete na obvestilnih tablah in parkomatih v belih conah.


Če parkiranje v beli coni plačate s SMS sporočilom ali preko mobilne aplikacije, lahko čas parkiranja podaljšate s pošiljanjem ponovnega sporočila ali s pomočjo aplikacije. Deset minut pred iztekom parkiranja boste prejeli obvestilo o poteku parkirnine in možnosti podaljšanja.


Plačevanje s SMS sporočili v primeru predplačniškega razmerja je možno pri operaterjih Telekom (Izi mobil, Mega M, Spar Mobil, HIP mobil), A1 (bob), Telemach in T-2. Intuitivno aplikacijo EasyPark lahko uporabljate tudi na parkiriščih v drugih krajih po Sloveniji in v tujini.


EasyPark je vodilni ponudnik storitev mobilnega parkiranja na trgu in pokriva več kot 800 mest v Evropi; od tega preko 300 v Italiji, 14 mest v Avstriji in več kot 120 v Nemčiji. Njihova aplikacija je dostopna na povezavi https://easypark.si/sl

 

Podpora uporabnikom

M: +386 (0)30 333 457

E:  parking[@]marprom.si

 

 SPLOŠNI POGOJI STORITVE (394 KB)