Informacije

059 180 482


Delovni čas


od ponedeljka do petka
od 6.00 – 22.00 ure


sobota in nedelja

od 8.00 – 20.00 ure

Javna parkirišča

Mobilno plačevanje parkirnine v belih conah

Javno podjetje Marprom je z 2. novembrom 2017 prevzelo upravljanje parkirišč z zapornicami na štirih lokacijah v Mariboru (Sodna ulica, Mlinska ulica, Loška ulica in Rakušev trg), ob tem pa je tudi vzpostavilo mobilno plačevanje parkirnine v belih conah. V slednjih izvaja tudi nadzor nad plačevanjem parkirnin.

 

Znotraj belih con v Mariboru lahko sedaj plačujete parkirnino tudi preko mobilnega telefona, in sicer s SMS sporočilom na številko 031 20 90 20 ali s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije mobilePark. To aplikacijo si lahko namestite na mobilne telefone tako z operacijskim sistemom Android kot iOS, dostopna pa je na povezavi www.mobile-park.com/sl/plt.

 

Za mobilno plačevanje so parkirišča v belih conah razvrščena v štiri območja glede na ceno parkiranja (MB1, MB2, MB3, MB4). Plačevanje s SMS sporočilom poteka tako, da v sporočilo vnesete oznako območja parkiranja, registrsko številko vozila in želeni čas parkiranja.

 

Na parkiriščih v belih conah v Mariboru se oznake con za plačilo z gotovino (na parkomatih) in oznake območij za mobilno plačevanje parkirnine (preko SMS sporočil ali aplikacije mobilePark) med seboj razlikujejo. Vse oznake za posamezne lokacije si lahko ogledate v dokumentu na koncu sporočila. Prav tako oznake območij za mobilno plačevanje (MB1, MB2, MB3, MB4) najdete na obvestilnih tablah in parkomatih v belih conah.

 

Če parkiranje v beli coni plačate s SMS sporočilom ali preko mobilne aplikacije, lahko čas parkiranja podaljšate s pošiljanjem ponovnega sporočila ali s pomočjo aplikacije. Deset minut pred iztekom parkiranja boste prejeli obvestilo o poteku parkirnine in možnosti podaljšanja.

 

Strah pred globo zaradi odsotnosti parkirnega listka v primeru plačila s SMS sporočilom ali s pomočjo aplikacije mobilePark je odveč; nadzorniki namreč preko posebne aplikacije oziroma elektronske evidence zlahka ugotovijo, ali je parkirnina plačana.

 

Sistem mobilnega plačevanja v belih conah v Mariboru deluje v času, ko je parkiranje plačljivo – ob delovnikih med 8. in 17. uro (razen na Lentu, kjer je parkiranje plačljivo od 8. do 20. ure). Aplikacijo mobilePark pa lahko uporabljate tudi na parkiriščih v drugih krajih po Sloveniji (Bled, Bohinj, Fiesa, Lucija, Portorož, Ptuj, Seča, Slovenj Gradec, Strunjan).

 

Plačevanje s SMS sporočili v primeru predplačniškega razmerja je možno pri operaterjih Telekom (Izi mobil, Mega M, Spar Mobil, HIP mobil), A1 (bob), Telemach in T-2, medtem ko HoT (Hofer) kot nov operater v Sloveniji tega zaenkrat še ne omogoča.

 

Podpora uporabnikom

M: +386 (0)30 333 457

E:  parking[@]marprom.si

 

 PLAČILNE CONE MOBI PARKOMAT (200 KB)

 

 SPLOŠNI POGOJI STORITVE (135 KB)