Informacije

Brezplačna telefonska številka

080 11 16

Delovni čas


od ponedeljka do petka
od 6.00 – 22.00 ure


sobota in nedelja

od 8.00 – 20.00 ure

Javna parkirišča

Mobilno plačevanje parkirnine v belih conah


Javno podjetje Marprom je z 2. novembrom 2017 prevzelo upravljanje parkirišč z zapornicami na štirih lokacijah v mestu (Sodna ulica, Mlinska ulica, Loška ulica ter Rakušev trg), ob tem pa tudi vzpostavilo mobilno plačevanje parkirnin v belih conah v Mariboru. V slednjih izvaja tudi nadzor nad plačevanjem parkirnin.
Znotraj belih con lahko po novem plačujete parkirnino tudi preko mobilnega telefona, in sicer s SMS sporočilom na številko 031 20 90 20 ali s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije mobilePark. To aplikacijo si lahko namestite na mobilne telefone tako z operacijskim sistemom Android kot iOS, dostopna pa je na www.mobile-park.com/sl/plt.

Za mobilno plačevanje so parkirišča v belih conah razvrščena v štiri območja glede na ceno parkiranja (MB1, MB2, MB3 in MB4). Plačevanje s SMS sporočilom poteka tako, da v sporočilo vnesete oznako območja parkiranja, registrsko številko vozila in želeni čas parkiranja. Oznake območij plačila s telefonom (MB1, MB2, MB3 in MB4) boste našli na parkomatih in tudi na posebnih tablah v belih conah.

Če boste parkiranje v beli coni plačali s SMS sporočilom ali preko mobilne aplikacije, boste čas parkiranja lahko podaljšali s pošiljanjem ponovnega sporočila ali s pomočjo aplikacije. Deset minut pred iztekom parkiranja boste prejeli obvestilo o poteku parkirnine in možnosti podaljšanja.

Strah pred globo zaradi odsotnosti parkirnega listka v primeru plačila s SMS sporočilom ali s pomočjo aplikacije mobilePark je odveč; nadzorniki namreč preko posebne aplikacije oziroma elektronske evidence zlahka ugotovijo, ali je parkirnina plačana.

Sistem mobilnega plačevanja v belih conah v Mariboru bo deloval v času, ko je parkiranje plačljivo – ob delovnikih med 8. in 17. uro (razen na Lentu, ko je parkiranje plačljivo od 8. do 20. ure). Aplikacijo mobilePark pa lahko uporabljate tudi na parkiriščih v drugih krajih po Sloveniji (Bled, Bohinj, Fiesa, Lucija, Portorož, Ptuj, Seča, Slovenj Gradec, Strunjan).

Plačevanje s SMS sporočili v primeru predplačniškega razmerja je možno pri operaterjih Telekom (Izi mobil, Mega M, Spar Mobil, HIP mobil), A1 (bob), Telemach in T-2, medtem ko HoT (Hofer) kot nov operater v Sloveniji tega zaenkrat še ne omogoča.

 

Podpora uporabnikom

 

M: +386 (0)30 333 457

E: parking@marprom.si

 

 SPLOŠNI POGOJI STORITVE (135 KB)