Marprom opravlja javno službo odvoza in hrambe nepravilno parkiranih ter zapuščenih vozil v Mariboru. Odvoz nepravilno parkiranih avtomobilov odrejajo medobčinski redarji, posebno vozilo »pajek« pa avtomobile odvaža na parkirišče v Mlinski ulici 1, tik ob glavni avtobusni postaji. Tam so nameščeni na ograjenem in varovanem delu parkirišča, od koder jih lahko lastniki odpeljete po plačilu stroška odvoza.

To je do nadaljnjega mogoče storiti med 7. in 21. uro, in sicer po predhodni najavi preko telefona. Številki sta navedeni na dnu strani.

Strošek odvoza nepravilno parkiranega vozila znaša natanko 100 evrov; pri tem se 24 ur po odstranitvi avtomobila začne dodatno obračunavati še ležarina v višini 5 evrov/dan.

Kadar je avtomobil že v hrambi na zavarovanem parkirišču v Mlinski ulici, ni mogoče uveljaviti polovičnega plačila in je treba stroške odvoza poravnati v celoti. Polovično plačilo je moč uveljaviti izključno v primerih, ko je medobčinski redar že izdal odredbo za odvoz, a »pajek« s kraja prekrška še ni odpeljal. V takšnem primeru je treba poravnati polovični znesek – 50 evrov.

Če ugotovite, da vašega vozila ni tam, kjer ste ga parkirali, obstaja velika verjetnost, da vam ga je odpeljal »pajek«. Ali je vaše vozilo med odpeljanimi nepravilno parkiranimi avtomobili, lahko preverite tudi preko telefona ali e-pošte.

Prevzem avtomobila

Delavnik od 7. do 15. ure:
041 309 710

Delavnik od 15. do 21. ure in vikend od 7. do 21. ure:
031 335 155

Aktualen seznam odpeljanih vozil

ZNAMKA VOZILATIP VOZILAKRAJ ODVOZADATUM ODVOZA
DAEWOOMATIZVOJAŠNIŠKI TRG15.6.2020
FORD
FOCUS
MLINSKA ULICA
8.9.2020
DACIA
LOGAN
OB JARKU
24.9.2020
Pajek slika