pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Brezplačni avtobusi do prizorišča Zlate lisice

Avtobusni prevoz na mariborski mestni liniji številka 6 Vzpenjača bo v času letošnje Zlate lisice, 1. in 2. februarja, okvirno od 7. do 16. ure za vse potnike brezplačen. Zaradi pričakovane gneče bo v petek in soboto do Vzpenjače ob rednih avtobusih vozilo še več dodatnih; tako bo na liniji št. 6 v pogonu do 11 avtobusov dnevno. Pri tem bodo med 7. uro in 9.50 ter pozneje pri povratku predvidoma med 14.30 in 16. uro vozili vsakih 5–10 minut oziroma neprekinjeno.

Poleg tega bomo vzpostavili tudi parkirišče P+R (park and ride) pri Kadetnici ob Engelsovi ulici. Od tam bodo pod Pohorje in nazaj na parkirišče P+R med 7. in 16. uro vozili še posebni Marpromovi avtobusi – v petek štirje in v soboto pet. Prevoz z njimi bo prav tako brezplačen, pogostost voženj pa prilagojena potrebam. Linija P+R bo vodila po trasi Parkirni prostor–Engelsova ul.–Prol. brigad–Borova vas–Lackova c.–Pohorska ul.–Vzpenjača in ob povratku Vzpenjača–Pohorska ul.–Lackova c.–Borova vas–Dravograjska–Šarhova ul.–Parkirni prostor.

Vabljeni, da se do prizorišča Zlate lisice odpravite brezplačno z mestnim avtobusom, s čimer boste prispevali k manjši prometni gneči na območju pod Pohorjem, pozneje pa se tudi varno in brezskrbno vrnili do doma.

DOSTOPNOST