pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Javna parkirišča od 4. maja spet plačljiva

Parkiranje na javnih parkiriščih v lasti Mestne občine (MO) Maribor bo od ponedeljka, 4. maja, znova plačljivo. Podlaga za to je sprememba Odloka o ukrepih za blaženje posledic nalezljive bolezni covid-19, ki jo je potrdil mestni svet na dopisni seji. Spremembo je MO Maribor predlagala v skladu s skupnim stališčem Združenja mestnih občin Slovenije o preklicu ukrepa brezplačnega parkiranja na javnih površinah in upoštevaje zasedenost parkirišč ter projekcijo izpada prihodkov zaradi brezplačnih parkirnin.

Ponovna vzpostavitev plačljivosti parkiranja s 4. majem velja tako za vse bele cone v MO Maribor kot štiri javna parkirišča z zapornicami, ki se nahajajo v Sodni, Loški in Mlinski ulici ter na Rakuševem trgu.

Obenem vas obveščamo, da bodo obstoječe dovolilnice za parkiranje, ki se jim veljavnost izteka v času epidemije covid-19, veljale do prejetja novih. Upravičenci, ki vam dovolilnice potečejo, morate na MO Maribor predložiti vlogo za izdajo novih. Imetniki dovolilnic lahko tako do prejetja novih dovolilnic uporabljate obstoječe (tudi če so že potekle) in vam nadzorniki parkirišč v tem času ne bodo izdali poziva k plačilu celodnevne parkirnine.

Bela cona Lent
DOSTOPNOST