pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Kmalu še nova kartica samo za mestne avtobuse

V Marpromu bomo po prehodu na nov sistem evidentiranja in prodaje vozovnic ob novi večnamenski kartici uporabnikom ponudili še posebno kartico, veljavno izključno za javni mestni potniški promet (JMPP) v Mariboru. Tako bo potnikom, če ne potrebujete nove večnamenske kartice z dvema čipoma, ki ob prevozu z avtobusi omogoča še prevoz z žičnicami na Pohorju in stane 4 evre, na voljo kartica z enim čipom samo za JMPP po ceni 2 evra.

Pri tem boste lahko vsi, ki ste dosedanje avtobusne kartice kupili v letu 2018, omenjene nove kartice s samo enim čipom prejeli brezplačno. Isto velja tudi za vse kategorije potnikov, po sklepu mariborskega mestnega sveta upravičene do brezplačnega prevoza z mestnimi avtobusi – starejši od 70 let z varstvenim dodatkom, vsi starejši od 80 let in invalidni občani.

Kdaj bodo na voljo posebne kartice samo za JMPP, vam bomo sporočili naknadno. Dokler še ne bodo na razpolago, navedenim kategorijam potnikov, upravičenim do brezplačnih voženj, ne bomo menjavali obstoječih kartic za nove, razen tistim, ki jih želite koristiti še za druge storitve in potrebujete novo večnamensko kartico za 4 evre. Nakup te morate vsi plačati sami.

Kot smo že napovedali, bodo vse dosedanje vozovnice mestnega potniškega prometa v Mariboru veljale še do 30. junija, tako da se z zamenjavo za nove kartice ne mudi. Ob tem smo skupaj z Mestno občino Maribor sprejeli odločitev, da bo neizkoriščene kupljene vožnje s starih kuponskih vozovnic po izteku veljave teh mogoče prenesti na novo kartico, medtem ko za brezplačno pridobljene vožnje to ne velja.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

DOSTOPNOST