pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Od 29. 6. vstopanje na avtobuse pri sprednjih vratih

V mestnem potniškem prometu v Mariboru bomo v ponedeljek, 29. junija, spremenili sedanji način vstopanja na avtobuse, ki je bil sprejet zaradi pojava koronavirusa. Tako bo od ponedeljka vstopanje znova potekalo izključno pri sprednjih vratih (pri vozniku), izstopanje pa pri sredinskih ali zadnjih vratih.

Ob tem bodo čitalniki vozovnic, kjer se morate ob vstopu na avtobus evidentirati s kartico, ponovno nameščeni pri sprednjih vratih oziroma pri vozniku. Tam bo vožnjo z avtobusom spet mogoče poravnati tudi z gotovino ali s papirnatim kupončkom za eno vožnjo; pri plačilu z gotovino potnike prosimo, da pripravite točen znesek (2 evra), tako da vam voznik ne bo rabil vračati denarja in bo prihajalo do čim manj medsebojnih stikov.

Poleg tega potnike seznanjamo, da je na avtobusu še vedno treba uporabljati zaščitne maske, razkuževati roke in vzdrževati medosebno razdaljo 1,5 metra. Na to opozarjajo tudi posebna obvestila, nameščena na vseh mariborskih mestnih avtobusih. Prav tako bodo na njih še naprej ostali označeni tisti sedeži, ki jih ni dovoljeno uporabljati.

Potnike prosimo za dosledno spoštovanje varnostnih navodil.

20170911 132440 1024x613
DOSTOPNOST