pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Od 31. 1. prilagojeni počitniški vozni redi mestnih avtobusov

V mariborskem mestnem potniškem prometu bodo glede na vse večjo odsotnost voznikov zaradi karanten in izolacij, povezanih s covidom-19, avtobusi od ponedeljka, 31. 1. 2022, začasno vozili po prilagojenih voznih redih. Ti bodo predstavljali kombinacijo počitniških voznih redov z okrepljenimi odhodi avtobusov na določenih linijah.

Tako bo na linijah 7 Kamnica–Rošpoh in 13 Črnogorska k počitniškemu režimu dodan po en avtobus v času jutranje in popoldanske konice, na liniji 15 Bresternica–Košaški dol pa en avtobus med popoldansko konico. Na linijah 9 Zrkovci–Dogoše, 10 Malečnik–Metava, 20 Grušova in 151 Gaj nad Mariborom bodo avtobusi ohranili polne vozne rede. Na vseh ostalih mestnih linijah pa bodo od ponedeljka vozili po počitniških voznih redih. Medtem bo prevoz na integriranih šolskih linijah potekal nemoteno.

Prilagojeni vozni redi, ki bodo 28. 1. 2022 objavljeni na spletni strani www.marprom.si, bodo veljali do nadaljnjega. Javno podjetje Marprom iz Skupine JHMB bo lahko vrnilo običajne vozne rede mestnih avtobusov ob zadostnem številu voznikov za vsakodnevni izvoz avtobusov v celotnem obsegu. Upoštevaje trenutno odsotnost voznikov (delež odsotnih že presega 20 % vseh) in zakonsko določene počitke to ni mogoče.

V času veljave prilagojenih voznih redov, sestavljenih na način, ki bo najmanj »prizadel« potnike, slednje prosimo za razumevanje. Glede na rekordna števila okuženih s covidom-19 pa tudi za upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov, kot so vstop na avtobus s pogojem PCT, obvezno nošenje obrazne maske, razkuževanje rok, uporaba samo neoznačenih sedežev in ohranjanje medsebojne razdalje na stojiščih najmanj 1 meter.

Marprom Display PrilagoditevVoznihRedov Novica 1024x768
DOSTOPNOST