pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Vstopnica Festivala Lent hkrati vozovnica za mestni avtobus

V času Festivala Lent, ki bo med 21. in 29. junijem poživil poletni utrip v mestu, bo obiskovalcem dogodkov letos na voljo brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. Vsaka vstopnica Festivala Lent 2024 bo namreč na dan dogodka hkrati veljala tudi kot vozovnica za vse mestne avtobusne linije v Mariboru.

Za brezplačno vožnjo z avtobusom mariborskega potniškega prometa na dan kateregakoli festivalskega dogodka bo moral potnik pokazati vstopnico zanj, voznik pa mu bo natisnil vozovnico s ceno 0,00 EUR. Tak prevoz bo mogoč v obeh smereh med 8.30 in 24.00.

Podjetje Marprom iz Skupine JHMB in Festival Lent s to pilotsko akcijo, ki poteka na pobudo Urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor, zasledujeta cilje trajnostne mobilnosti in skrbi za okolje; eden največjih dejavnikov emisij toplogrednih plinov festivalov in kulturnih prireditev je prav način prevoza občinstva na in s posameznih dogodkov. Z izbiro javnega prevoza lahko obiskovalci ob ostalih prednostih tudi pripomorejo k zmanjšanju skupnega okoljskega odtisa, saj vsaka taka vožnja pomeni manj avtomobilov na cesti, manj izpušnih plinov in onesnaževanja.

S tem vsi skupaj prispevamo k čistejšemu zraku in bolj zdravemu okolju za vse nas. Cilj pilotske akcije je omogočiti čim več podnebju prijaznih prevozov na kulturne dogodke in domov, izpostaviti prednosti ter ugodnosti javnega prevoza, zmanjšati obremenitev cest in parkirišč v centru mesta ter nenazadnje bistveno olajšati in poenostaviti dostop do kulturnih ter izobraževalnih dogodkov v organizaciji največjega mestnega javnega zavoda.

Vabljeni, da se prepustite pestremu dogajanju Festivala Lent 2024 brez skrbi s prevozom ali parkiranjem.

Lent
DOSTOPNOST