pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Glavna avtobusna postaja z unikatno praznično podobo

Glavna avtobusna postaja (AP) v upravljanju javnega podjetja Marprom iz Skupine JHMB v teh dneh ponuja potnikom in ostalim obiskovalcem tudi delček čarobnega prazničnega vzdušja. Na pokritem hodniku AP Maribor se namreč lahko sprehodijo skozi »božično vas«, urejeno s pomočjo otroške domišljije.

Projekt okrasitve AP je Marprom izpeljal v sodelovanju z Uradom za vzgojo in izobraževanje Mestne občine Maribor. Tako so bili vanj ob sodelavcih podjetja aktivno vključeni otroci mariborskih vrtcev in osnovnih šol, ki so skupaj s pedagoškim osebjem na pokritem hodniku AP poskrbeli za izvirno okrasitev dreves. Pri tem je vsako tudi dobilo tablico z imenom vrtca ali šole, kjer so izdelali okraske.

Praznično obarvanemu projektu se je letos pridružilo 13 mariborskih vrtcev in osnovnih šol; to so vrtci Borisa Pečeta, Ivana Glinška, Jadvige Golež, Jožice Flander, Otona Župančiča, Pobrežje, Studenci in Tezno ter OŠ Franca Rozmana Staneta, Malečnik, Martina Konšaka, Tabor in Toneta Čufarja. Osnovna ideja okrasitve je bila ureditev t. i. božične vasi na AP Maribor, znotraj tega okvirja pa so otroci omenjenih vrtcev in šol sami ustvarili okraske za drevesa in površine pod njimi. Čarobno vzdušje je zaokrožila še »božična pošta« z nabiralnikom, kamor lahko otroci oddajo svoje pismo Božičku.

V znak zahvale je Marprom povabil vse male ustvarjalce na ogled okrašene AP Maribor in jim za ta namen uredil brezplačen avtobusni prevoz. AP bo tako med 4. in 8. decembrom obiskalo skupno okrog 500 otrok, ki bodo tudi pobliže spoznali mestni avtobusni promet, ob tem pa se še pogreli s čajem in posladkali z medenjaki.

»Projekt okrasitve, s katerim tudi približujemo mestni potniški promet otrokom, je lani naletel na številne pozitivne odzive. Zato smo ga v luči prizadevanj za čim lepšo urejenost glavne avtobusne postaje in prijetne izkušnje uporabnikov letos še nadgradili. Na prometnem delu AP pa je bila postavljena okrog 8 metrov visoka smreka, ki razveseljuje vse voznike avtobusov, tako domačih kot gostujočih,« je poudaril direktor JP Marprom Ranko Šmigoc.

Okrasitev AP Maribor
DOSTOPNOST