pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Parkirišča pod Pohorjem

Parkirišči pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače in hotelom Habakuk

Parkirišči pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače (270 parkirnih mest) in pod hotelom Habakuk (150 parkirnih mest + 60 mest za avtodome na makadamu) sta plačljivi vse dni v tednu 24 ur/dan; enotna cena parkiranja znaša 1,00 EUR/uro. Izguba parkirnega listka se zaračuna 20 EUR.

Uporabnikom je na razpolago tudi mesečni najem parkirišča, ki stane 45 EUR in omogoča neomejeno parkiranje vse dni v tednu.

Za imetnike vseh pohorskih vozovnic je uporaba parkirišča brezplačna; kupci dnevnih vozovnic (gondolskih, smučarskih, kolesarskih) na blagajni predložite parkirni listek in ob tem prejmete kupon za brezplačen izhod s parkirišča tistega dne. Imetnikom personaliziranih vozovnic te v času veljave odpirajo vstopno oziroma izstopno zapornico.

Uporaba parkirišča je na voljo tudi gostom drugih pohorskih ponudnikov, ki so Marpromovi pogodbeni partnerji: Pizzerija La Cantina, trgovina Extreme Vital, Smučarski servis in izposoja opreme v spodnji postaji Pohorske vzpenjače, Peggy bar, Koča Trikotna jasa. Ti ponudniki svojim gostom po lastni presoji izročijo kupon za enkraten izhod s parkirišča.

Podpora uporabnikom

V času obratovanja Pohorske vzpenjače
T: 030 614 558

Izven obratovanja Pohorske vzpenjače
T: 02 300 00 50
E: info@visitpohorje.si

Javna parkirišča v Mariboru


Parkirišče pod hotelom Arena (bela cona)

Parkirišče pod hotelom Arena je plačljivo vse dni v tednu med 6. in 18. uro; začetni 2 uri parkiranja z označenim časom prihoda sta brezplačni, vsaka nadaljnja ura pa stane 0,60 EUR.

Za označitev časa uporabite parkirno uro, aplikacijo EasyPark, poslano sporočilo SMS na 031 20 90 20, listek s parkomata, ki ga ta natisne s pritiskom na tipko »izpis parkirnega listka« ali ročno napisan listek s časom prihoda.

Parkirnino je mogoče plačati tako na parkomatu kot mobilnem telefonu v aplikaciji EasyPark ali s poslanim sporočilom SMS na 031 20 90 20. Pri tovrstnem plačilu je za parkirišče pod hotelom Arena treba uporabiti območno kodo 315.

Ob plačilu ene ure parkiranja parkirnina velja 3 ure, ob plačilu dveh ur 4 ure itd. K plačanemu času parkiranja sta namreč avtomatsko prišteti dve uri brezplačnega parkiranja. Brezplačno parkiranje prvih 120 minut je mogoče izkoristiti samo enkrat; ob podaljšanju časa parkiranja se koriščenje brezplačnega parkiranja več ne upošteva.

Kontrolo na parkirišču izvaja nadzornik parkirišč; ta na avtomobile, za katere ni poravnana parkirnina, namesti »OBVESTILO NADZORNIKA« s pozivom k plačilu celodnevne parkirnine v višini 18,70 EUR. Pri pregledu plačila parkirnine nadzornik upošteva morebitno kombinacijo vseh načinov plačil, začetno brezplačno parkiranje pa samo ob prvem plačilu.

Podpora uporabnikom

M: 030 333 457
E: parking@marprom.si

Javna parkirišča v Mariboru

DOSTOPNOST