pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Pajek

Marprom opravlja javno službo odvoza in hrambe nepravilno parkiranih ter zapuščenih vozil v Mariboru. Odvoz nepravilno parkiranih avtomobilov odrejajo medobčinski redarji, posebno vozilo »pajek« pa avtomobile odvaža na parkirišče v Mlinski ulici 1, tik ob glavni avtobusni postaji. Tam so nameščeni na ograjenem in varovanem delu parkirišča, od koder jih lahko lastniki odpeljete po plačilu stroška odvoza.

To je mogoče storiti 24 ur/dan po predhodni najavi preko telefona. Številka je navedena na dnu strani.

Strošek odvoza nepravilno parkiranega vozila znaša natanko 100 evrov; pri tem se 24 ur po odstranitvi avtomobila začne dodatno obračunavati še ležarina v višini 5 evrov/dan.

Višino stroškov za odvoz tovornega vozila, avtobusa ali drugega vozila, ki ga ni mogoče odstraniti s pajkom, se zaračuna po dejanskih stroških, kot jih odmeri zunanji izvajalec storitve odvoza tovrstnega vozila.

Kadar je avtomobil že v hrambi na zavarovanem parkirišču v Mlinski ulici, ni mogoče uveljaviti polovičnega plačila in je treba stroške odvoza poravnati v celoti. Polovično plačilo je moč uveljaviti izključno v primerih, ko je medobčinski redar že izdal odredbo za odvoz, a »pajek« s kraja prekrška še ni odpeljal. V takšnem primeru je treba poravnati polovični znesek – 50 evrov.

Če ugotovite, da vašega vozila ni tam, kjer ste ga parkirali, obstaja velika verjetnost, da vam ga je odpeljal »pajek«. Ali je vaše vozilo med odpeljanimi nepravilno parkiranimi avtomobili, lahko preverite tudi preko telefona ali e-pošte.

Prevzem vozil – nepravilno parkiranih
Vsak dan od 6. do 22. ure: 041 309 710
Vsak dan od 22. do 6. ure: 02 300 00 50 (intervencijska številka družbe Aktiva varovanje; v času 22.00–6.00 možnost plačila samo s plačilno kartico)

Prevzem vozil – zapuščenih
Od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure
030 717 358

Javna parkirišča v Mariboru

Aktualen seznam odpeljanih vozil

TIP VOZILAKRAJ ODVOZADATUM ODVOZA
TOYOTARIBIŠKA ULICA27. 2. 2024
MERCEDESTYRŠEVA ULICA24. 5. 2024
Pajek slika
DOSTOPNOST