pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Avtobusna postaja Maribor

Sedanji objekt mariborske glavne avtobusne postaje je doživel uradno otvoritev 24. novembra 1989, tako da bo v letu 2019 dopolnil 30 let. Ob izgradnji je Avtobusna postaja (AP) Maribor predstavljala arhitekturni presežek ne samo v našem mestu, temveč je bila opredeljena kot ena od najlepših in najsodobnejših avtobusnih postaj v Evropi.

Marprom je v letu 2013 prevzel upravljanje s prometnim delom AP Maribor in si takrat za cilj zadal revitalizacijo objekta ter povrnitev njegovega nekdanjega slovesa. Tako so bila minula leta že opravljena različna obnovitvena dela, kot so pleskanje, obnova sanitarij, namestitev elektronskih prikazovalnikov voznih redov, sanacija strehe in ureditev povezave z železniško postajo.

Poleg mestnega potniškega prometa in medkrajevnega prometa ima na AP Maribor pomemben delež tudi mednarodni linijski promet. Sedaj namreč skorajda ni več države v Evropi, kamor ni mogoče potovati z avtobusom iz Maribora; zato lahko mariborsko glavno avtobusno postajo imenujemo tudi »okno v Evropo«.
Ob skupno 25 pokritih peronih za avtobuse in 16 odstavnih peronih AP Maribor razpolaga še s štirimi postajališči za avtodome. Ob tem so bile v preteklosti na njej nameščene tri polnilne postaje za električne avtomobile, ki so del projekta Car sharing. Ta obiskovalcem omogoča najem avtomobila na električni pogon.

 

Avtobusna postaja Maribor
marprom karta
DOSTOPNOST