pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Od oktobra brezplačni mestni avtobusi za upokojence

Prevoz z mariborskimi mestnimi avtobusi bo od 1. oktobra 2021 za vse upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in starejše od 65 let brezplačen. Pogodbo, ki prinaša to novost, sta danes podpisala minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in direktor Javnega podjetja Marprom Bernard Majhenič ob navzočnosti župana Mestne občine Maribor Saše Arsenoviča.

Omenjenim kategorijam potnikov bo na razpolago brezplačna vozovnica Slovenija, ki bo omogočala neomejeno uporabo mestnih avtobusov v Mariboru. Upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in starejše od 65 let obveščamo, da bomo izdajo tovrstne vozovnice Slovenija na blagajni Avtobusne postaje Maribor v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo in MO Maribor poskusili zagotoviti v najkrajšem možnem času; o točnem datumu začetka izdaje vas bomo obvestili naknadno.

Pogodbo, ki uvaja brezplačen mestni prevoz za upokojence, sta Ministrstvo za infrastrukturo in podjetjem Marpromom iz skupine JHMB sklenila z veljavo do 31. 8. 2022.

Podpis skupna
DOSTOPNOST