pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Začasna ukinitev plačevanja z gotovino na mestnih avtobusih

V mariborskem mestnem potniškem prometu zaradi zajezitve širjenja koronavirusa in zaščite tako voznikov avtobusov kot potnikov od torka, 23. marca, začasno ne bo mogoče plačevati voženj z gotovino pri vozniku na avtobusu. Omenjeni ukrep – zanj sta se skupaj odločila Marprom in Mestna občina Maribor – bo na vseh mestnih avtobusih veljal do preklica.

Z njim bomo v največji možni meri preprečili fizične kontakte med vozniki in potniki, saj bo plačevanje voženj potekalo zgolj brezstično – z avtobusnimi karticami ali s pomočjo aplikacije na mobilnih telefonih, ki jih je treba na avtobusu prisloniti k čitalniku vozovnic. Ne nazadnje je tovrstno plačevanje tudi cenejše, saj ena vožnja v predprodaji stane 1 evro, pri vozniku na avtobusu pa dvakrat več.

Pred začasnim umikom gotovinskega plačevanja z avtobusov potnike pozivamo, da si pravočasno priskrbite ustrezne vozovnice v predprodaji; pri tem je zaželeno, da za kupovanje avtobusnih vozovnic uporabljate spletno ali mobilno aplikacijo Marprom Shop; obe omogočata nakup enkratnih voženj in polnjenje obstoječih avtobusnih kartic z različnimi vozovnicami (kuponske za več voženj, mesečne).

Vse informacije o spletni in mobilni aplikaciji, ki z vidika pojava koronavirusa ponuja varno brezstično kupovanje vozovnic in tudi njihovo koriščenje na mestnih avtobusih, so dostopne na strani www.maprom.si. Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje.

MARPROM Covid19 RestartNote GotovinaVoznik FB Cover 1
DOSTOPNOST