pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Zaustavitev Pohorske vzpenjače med montažo vmesne postaje

Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača bo v ponedeljek, 31. julija, začasno prenehala obratovati zaradi začetka postavljanja vmesne postaje. Iz tega razloga ne bo delovala predvidoma do konca septembra, bo pa med zaustavitvijo ob določenih dneh zagotovljen nadomestni prevoz s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme.

Za objekt vmesne postaje so bila nedavno že zaključena vsa gradbena dela, montaža postaje pa bo po ocenah izvajalca, podjetja Leitner, trajala okvirno 6 do 8 tednov. Ob sami postaji bo treba tudi postaviti dva dodatna stebra, še dva obstoječa stebra pa zamenjati. Pri tem bo izvajalec snel jeklenico krožne kabinske žičnice, ki jo bo po koncu del moral namestiti nazaj in utiriti, pred začetkom rednega obratovanja pa bodo potrebni še vsi pregledi in testiranja.

Med prekinitvijo delovanja Pohorske vzpenjače bodo sedežnice Radvanje, Poštela in Sleme obratovale ob četrtkih, petkih, sobotah, nedeljah in praznikih. Prevoz z Radvanjem in s Poštelo bo na razpolago med 9. in 19. uro tako navzgor kot navzdol, ob potnikih pa bo mogoč še prevoz koles. Medtem bo sedežnica Sleme, ki bo delovala med 9. in 18. uro, potnike vozila samo navzgor (zaradi neprilagojenega vstopa na zgornji postaji), ob tem pa na njej ne bo moč prevažati koles.

Vse personalizirane vozovnice za krožno kabinsko žičnico in Bike park Pohorje bodo veljale tudi za uporabo sedežnic. Kljub temu bo podjetje Marprom iz Skupine JHMB imetnikom omenjenih vozovnic podaljšalo njihovo veljavnost za čas, ko Pohorska vzpenjača ne bo v pogonu med montažo vmesne postaje.

Za ostale uporabnike sedežnic bodo veljale naslednje cene vozovnic:

• enosmerna vozovnica za vse tri sedežnice – 10 EUR, povratna vozovnica za Poštelo in Radvanje – 11 EUR;
• enosmerna vozovnica za Radvanje – 3 EUR, povratna vozovnica za Radvanje – 5 EUR;
enosmerna vozovnica za Poštelo – 4 EUR, povratna vozovnica za Poštelo 6 EUR;
enosmerna vozovnica za Sleme (navzgor) – 3 EUR;
prevoz športne opreme (1 kos) skupaj za Radvanje in Poštelo – 4 EUR.

Točen čas trajanja zaustavitve Pohorske vzpenjače bo odvisen od poteka del. Ob ponedeljkih, torkih in sredah, ko sedežnice ne bodo obratovale, bosta zaprta tudi Bike park Pohorje in blagajna.

Obiskovalce prosimo za razumevanje.

Zaustavitev gondole novica na visitpohorje si
DOSTOPNOST