pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Aprila širitev parkirnih belih con

V Mestni občini Maribor bodo s 1. 4. 2024 uvedena nova območja parkirnih belih con. Ta bodo vzpostavljena v Linhartovi ulici, zahodnem delu Lavričeve ulice, ob glavnem vhodu v kopališče Pristan in v Valvasorjevi ulici (med Raičevo in Gorkega ulico), kjer je skupaj blizu 150 parkirnih mest.

V Linhartovi in Valvasorjevi ulici bo cena parkiranja 0,60 EUR/uro, pred glavnih vhodom v Pristan in v Lavričevi ulici pa 1,00 EUR/uro. Kljub namestitvi novih parkomatov uporabnike pozivamo, da zaradi enostavnejšega plačila koristijo mobilno aplikacijo za plačevanje parkiranja EasyPark. Pri plačilu preko mobilnega telefona v Linhartovi in Valvasorjevi velja območna koda 313, v zahodnem delu Lavričeve in ob glavnem vhodu v Pristan pa koda 312.

Medtem stanovalcem na lokacijah širitve bele cone svetujemo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje. Vloga (in dodatne informacije) za izdajo so na voljo na tej povezavi.

Spremembe bodo izvedene predvsem zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa in boljših pogojev za stanovalce v centru mesta. Nadzorniki parkirišč iz podjetja Marprom bodo na omenjenih lokacijah do vključno 29. 3. 2024 obveščali o novosti, od 1. 4. 2024 pa izvajali redni nadzor.

S tokratno širitvijo bodo bele cone v MO Maribor obsegale skupno okrog 3250 parkirnih mest.

Nova bela cona v Valvasorjevi ulici
DOSTOPNOST