pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Avtobusna postaja dobila nov defibrilator od Lekarn Maribor

Glavna avtobusna postaja v Mariboru je od danes bogatejša za manjši, a pomemben aparat: v objektu je na pokritem hodniku na javno dostopnem mestu pritrjen nov avtomatski defibrilator. Elektronsko napravo, ki lahko rešuje življenja ob nenadnem srčnem zastoju, so podjetju Marprom kot upravljavcu avtobusne postaje podarile Lekarne Maribor.

Na območju glavne avtobusne postaje v Mlinski ulici se vsakodnevno nahaja veliko število potnikov in drugih obiskovalcev, zato je defibrilator, ki je bil nameščen v dogovoru z Mestno občino Maribor in Lekarnami Maribor, toliko pomembnejša pridobitev. Gre za sodoben aparat HeartSine samaritan PAD 500P, ki ob reševanju ne zagotovi samo elektrošoka, temveč tudi vizualne in govorne povratne informacije za reševalca glede sile in hitrosti pritiskov med oživljanjem. Nahaja se v posebni omarici v bližini perona 10, kjer je dostopen 24 ur/dan, seveda pa si vsi želimo, da bi bil v praksi uporabljen čim redkeje.

V Marpromu s to novostjo dokazujemo, da sta varnost potnikov in družbena odgovornost pomembni vrednoti v podjetju. Lekarne Maribor pa z nabavo in donacijo avtomatskega zunanjega defibrilatorja, za kar se iskreno zahvaljujemo, sledijo svojemu temeljnemu poslanstvu – skrbi za zdravje ljudi. Ta med drugim vključuje prizadevanja za širitev mreže defibrilatorjev na javnih in lahko dostopnih površinah.

Defibrilator 1 1024x727
DOSTOPNOST