pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Brezplačna vozovnica Slovenija tudi za invalide

Med potniki, ki bodo od 1. oktobra letos upravičeni do brezplačne uporabe mestnega avtobusnega prometa z državno vozovnico Slovenija, so tudi imetniki invalidske evropske kartice (brez delovnega zavarovanja). Občane Maribora, ki sodijo v to kategorijo, a so na podlagi statusa invalida lahko že doslej koristili brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi, tako vabimo, da se ne glede na to oglasijo na glavni avtobusni postaji in prevzamejo vozovnico Slovenija.

Invalide pozivamo, da na blagajni Avtobusne postaje Maribor to storijo najpozneje do 1. novembra letos in nato za prevoz v mestnem potniškem prometu tudi uporabljajo novo vozovnico Slovenija (namesto obstoječe Marpromove kartice). Vozovnica Slovenija je namreč zanje ugodnejša, saj jim zagotavlja brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi tako v Mariboru kot Ljubljani, poleg tega pa še medkrajevnem potniškem prometu po vsej Sloveniji z avtobusi in vlaki.

Za pridobitev vozovnice Slovenija morajo invalidi izpolniti vlogo, dostopno TUKAJ, in predložiti osebni dokument ter izkaznico ugodnosti invalida. Na podlagi tega jim bomo izdelali novo vozovnico Slovenija, ki je na priloženi sliki. Medtem bo spremljevalcem invalidov, ki jim v Mariboru na podlagi odobrene občinske vloge prav tako že pripada brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi (skupaj z invalidi), to še naprej omogočala obstoječa Marpromova kartica.

MARPROM IJPP Kartica
DOSTOPNOST