pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Celovita obnova sanitarij na glavni avtobusni postaji

Na glavni avtobusni postaji v Mariboru, ki je v upravljanju podjetja Marprom iz Skupine JHMB, je v teku celovita obnova javnih sanitarij. Zaključek del je predviden proti koncu maja letos.

Prenova sanitarij, ki se je začela aprila, vključuje povečanje ženskega dela za eno kabino, posodobitev invalidskega stranišča (z zamenjavo dosedanjih vrat z drsnimi), povečanje moškega dela za en pisoar, ureditev prezračevanja, namestitev sodobne sanitarne in higienske opreme ter previjalne mize v ženskem delu. Poleg tega pa tudi vzpostavitev sistema EasyGate SPA – Premium, ki bo omogočil prehod na plačljive sanitarije z namenom povečanja dostopnosti na 24 ur/dan, ohranjanja čistoče in urejenosti ter v izogib krajam higienskega materiala in vandalizmu, s čemer se sedaj redno soočamo.

Tokratna celovita prenova sanitarij na Avtobusni postaji Maribor je druga v njeni zgodovini. Objekt glavne avtobusne postaje dnevno sprejme več tisoč potnikov, pri čemer urejene sanitarije kot pomemben del celotne infrastrukture vplivajo na kakovost izkušnje obiskovalcev. Odločitev za obnovo, ki sta jo sprejela Marprom in Mestna občina Maribor, je bila nujna iz več razlogov; eden od teh je, da so se vodovodne cevi zaradi posedanja pričele lomiti in mašiti.

Po posodobitvi sanitarij na Avtobusni postaji Maribor je letos na njej načrtovana še obnova prostora blagajn in čakalnice za potnike. Tam je izvedba del planirana v poletnih mesecih.

Obnova WC ja 800x579
DOSTOPNOST