pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Mestni potniški promet 31. 10. in 3. 11. v okrnjenem obsegu

Mestni potniški promet v Mariboru bo zaradi izrednih razmer v času onesposobitve bomb, najdenih na gradbiščih za Europarkom in ob železniški progi v Melju, močno oviran. To še posebej velja za nedeljo, 3. 11., ko bo zaprta tudi mariborska glavna avtobusna postaja.

V četrtek, 31. 10., bo zaradi zaprtja Titove ceste avtobusna linija 1 Tezno od jutra do predvidoma 17. ure potekala po spremenjeni trasi. V smeri proti Teznu bodo avtobusi na tej liniji vozili čez Glavni trg, Stari most, Dvorakovo ulico, Gorkega ulico, Ul. pariške komune, Titovo cesto in naprej po ustaljeni trasi; v smeri proti centru mesta pa bodo s Titove ceste pri Telekomu zavili v Ul. pariške komune in nadaljevali z vožnjo po Gorkega ulici, mimo UKC Maribor, čez Stari most do glavne avtobusne postaje v Mlinski ulici.

Vse ostale mestne linije bodo upoštevaje trenutne informacije v četrtek vodile po obstoječih trasah, so pa zaradi zapor možne občasne zamude avtobusov. Do večje spremembe bo nato prišlo v nedeljo, 3. 11., ko bo zaprto širše območja mesta. Tako tega dne avtobusi na liniji 15 Bresternica ne bodo vozili, na ostalih pa bodo od jutranjih ur do predvidoma 17. ure oziroma do onesposobitve bombe vozili v zelo okrnjenem obsegu do območja zapor.

Na linijah 1 Tezno, 2 Betnavska–Razvanje, 4 Limbuš–TC Qlandia, 6 Vzpenjača, 18 Pekre in 21 Ljubljanska–Tržaška – Merkur bodo v nedeljo vozili do UKC Maribor in tam obračali; na liniji 7 Kamnica bodo vozili po Gosposvetski, Strossmayerjevi in Mladinski ulici ter nato nazaj v Kamnico; na liniji 16 bodo vozili do krožišča pri trgovini TUŠ Pobrežje v ulici Veljka Vlahoviča; na liniji 20 bodo iz smeri Malečnika usmerjeni v Čufarjevo, Osojnikovo, Ul. XIV. divizije, Ul. Veljka Vlahoviča ter nazaj čez Malečniški most; na linijah 3 in 12 bodo vozili po skrajšani trasi: na Pobrežju bodo obračali v krožišču pred pokopališčem in se vračali do pokopališča Dobrava, nadaljevali pot po ustaljeni trasi do krožišča na Gosposvetski cesti, s te pa se usmerili levo v Vrbansko in zatem Turnerjevo ulico ter nazaj na ustaljeno traso. Na vseh omenjenih linijah je pričakovati tudi večja odstopanja od voznih redov.

Mestno mini vozilo Maister v nedeljo ne bo vozilo. Enako velja za manjši avtobus na posebni liniji od Avtobusne postaje Maribor do mejnega prehoda Jurij (linija po vinski cesti).

Poleg tega bo v nedeljo od 0.00 do predvidoma 17.00 popolnoma zaprta glavna avtobusna postaja v Mlinski ulici (peroni, blagajne, informacije itd.), o čemer smo že obvestili medkrajevne in mednarodne prevoznike. Prav tako bodo v omenjenem času zaprta še vsa ograjena parkirišča, ki so v upravljanju Marproma – v Mlinski, Loški in Sodni ulici ter na Rakuševem trgu.

V primeru razširitve območja ali časa zapor tako v četrtek kot nedeljo so v mestnem prometu mogoči še dodatni ukrepi in spremembe. O tem bomo potnike obveščali sproti glede na trenutno stanje. V času izrednih razmer prosimo za razumevanje in strpnost.

Avtobusna postaja 2 1024x618
DOSTOPNOST