pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Na manjšem parkirišču v Melju odslej bela cona

Z današnjim dnem, 7. 11. 2023, je začel veljati plačljiv režim parkiranja na parkirnih mestih v novi beli coni na območju križišča Meljska cesta–Dovozna cesta. Pred tem je bilo to parkirišče, ki sprejme do 13 vozil, ustrezno urejeno z vertikalno in s horizontalno prometno signalizacijo, prav tako so bili odstranjeni odpadki in opravljen zeleni obrez.

Cena parkiranja na omenjeni lokaciji (od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro) znaša 0,60 EUR/uro; parkirnino je moč poravnati z gotovino na parkomatu v Plinarniški ulici in tudi preko mobilnega telefona s pomočjo aplikacije EasyPark ali s poslanim sporočilom SMS. Pri mobilnem plačilu je treba za to lokacijo uporabiti območno kodo 313. Možen je tudi mesečni najem parkirnega mesta.

Stanovalcem na območju širitve bele cone svetujemo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje. Vloga (in dodatne informacije) za izdajo so na voljo na tej povezavi.

Sprememba je bila uvedena predvsem zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa in boljših pogojev za stanovalce v centru mesta. V prehodnem obdobju sedmih dni bodo nadzorniki podjetja Marprom iz Skupine JHMB uporabnike le opozarjali na uvedbo plačljivega parkiranja, zatem pa pričeli izvajati redni nadzor.

Nova bela cona v Melju
DOSTOPNOST