pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Od 1. 6. pogostejše vožnje mestnih avtobusov

V mestnem avtobusnem prometu, kjer sedaj ob delavnikih še veljajo sobotni vozni redi, v ponedeljek, 1. junija, uvajamo razširjene vozne rede z večjo frekvenco voženj avtobusov, a še vedno prilagojene glede na omejitve zaradi covid-19. S prehodom na nove vozne rede želimo zadostiti potrebam potnikov (zlasti šolarjev in delavcev) po pogostejših vožnjah avtobusov in večjem časovnem obsegu voženj na določenih linijah.

Odločitev za uvedbo razširjenih voznih redov – ti bodo veljali od ponedeljka do nadaljnjega – smo sprejeli skupaj z Mestno občino (MO) Maribor. Pri tem bomo še naprej vsakodnevno spremljali situacijo v mariborskem potniškem prometu in se na podlagi razmer odločali za morebitne nadaljnje spremembe. Že v ponedeljek pa se v mestni promet vrača tudi mini vozilo Maister, ki smo ga ustrezno opremili glede na trenutne omejitve.

Ob tem znova opozarjamo, da v avtobusnem prometu do preklica še vedno veljajo varnostni ukrepi zaradi nalezljive bolezni covid-19, kot so uporaba zaščitne maske, vzdrževanje medsebojne razdalje 1,5 metra, razkuževanje rok in vstopanje pri sredinskih vratih. Pri tem se morate na čitalniku vozovnic sami evidentirati z veljavno vozovnico.

Poleg tega se bo s 1. junijem nekoliko spremenil še vozni red krožne kabinske žičnice na Mariborskem Pohorju; kljub trenutnim razmeram, povezanim s problematiko koronavirusa, bomo prevoz z gondolo še naprej zagotavljali vse dni v tednu, bomo pa zaradi upada števila obiskovalcev in turistov na Pohorju začasno prilagodili ure voženj.

Tako bo v dogovoru z MO Maribor gondola od začetka junija vozila od ponedeljka do četrtka vsako polno uro med 9. in 19. uro, od petka do nedelje pa vsako polno uro med 8. in 20. uro. Pri tem bo poleg voženj ob polni uri gondola tudi neprekinjeno krožila ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 16. ure. Tak vozni red bo veljal do preklica.

Razširjeni vozni redi 1024x681
DOSTOPNOST