pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Od 1. 9. polni vozni redi in podaljšanje linije 2

V mariborskem mestnem potniškem prometu, kjer so avtobusi doslej vozili po počitniškem režimu, bodo od torka, 1. septembra, veljali polni vozni redi. Poleg tega bomo uvedli novost na avtobusni liniji 2 Betnavska–Razvanje: njena trasa bo ob določenih odhodih podaljšana do Botaničnega vrta v Hočah.

Na podaljšani trasi linije 2 do Botaničnega vrta, dolgi 1,2 kilometra, bodo avtobusi od začetka septembra ob delavnikih in sobotah opravili šest voženj dnevno, ob nedeljah pa štiri vožnje. Za podaljšanje avtobusne linije 2 je Mestna občina Maribor dosegla dogovor z občino Hoče – Slivnica in Ministrstvom za infrastrukturo.

V javnem potniškem prometu sicer še naprej veljajo varnostni ukrepi zaradi koronavirusa, kot so obvezna uporaba zaščitne maske, vzdrževanje medsebojne razdalje 1,5 metra in razkuževanje rok. Ob tem osebe z znaki akutne okužbe dihal prosimo, da se izognete uporabi mestnega potniškega prometa.

Situacijo v tem bomo sproti spremljali in se v primeru, če bo prihajalo do prezasedenosti avtobusov, ustrezno odzvali. Po potrebi bomo glede na zmožnosti na določenih linijah tudi zagotovili dodatna vozila.

Novi vozni redi, ki bodo veljali od 1. 9., so že dostopni na spletni strani. Obveščamo vas še, da bo blagajna na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici zaradi prodaje vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) izjemoma odprta tudi v nedeljo, 30. avgusta, od 12. do 20. ure.

Šolarjem in dijakom želimo uspešen vstop v novo šolsko leto, vsem potnikom pa varne in udobne vožnje z mestnim avtobusnim prometom.

Linija 2 1024x662
DOSTOPNOST