pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Od 25. avgusta predprodaja vozovnic IJPP za dijake

Predprodaja subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) za dijake se bo na blagajni Avtobusne postaje Maribor začela v sredo, 25. avgusta 2021. Pisna vloga za nakup vozovnice IJPP za šolsko leto 2021/2022 je dostopna TUKAJ.

Blagajna na AP Maribor je odprta ob delavnikih med 6. in 22. uro ter ob vikendih med 8. in 20 uro. V primeru gneče ob začetku predprodaje prosimo za razumevanje in strpnost. Ob tem vas še obveščamo, da je za pridobitev vozovnice IJPP moč oddati tudi elektronsko vlogo; to lahko storite preko portala eUprava.

V sistemu IJPP sicer z novim šolskim letom prihaja do določenih sprememb, kot sta ukinitev polletnih vozovnic in odprava relacij. Vozovnica Slovenija bo tako edina relacijska medkrajevna vozovnica, s katero se bo moč voziti v medkrajevnem prometu po celotni Sloveniji (za mestni promet bo kot doslej potrebno doplačilo).

Veljavnost subvencioniranih vlog in letnih vozovnic je po novem 12 mesecev, prav tako pa je novost ukinitev subvencioniranih razredov oddaljenosti. Vsi potniki boste lahko kot relacijsko medkrajevno vozovnico kupili zgolj vozovnico Slovenija, pri čemer bo cena mesečne vozovnice za vse enaka – 25 evrov.

Podrobnejšo predstavitev sprememb pri subvencioniranih vozovnicah najdete TUKAJ.

Blagajna AP 2 800x532
DOSTOPNOST