pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Počitniški vozni redi in poletni liniji na Pohorje

Po koncu šolskega leta bo podjetje Marprom iz Skupine JHMB v mestnem avtobusnem prometu uvedlo počitniške vozne rede. Ti bodo veljali od ponedeljka, 26. junija 2023, do izteka poletnih počitnic. Počitniški vozni redi so že dostopni na spletni strani podjetja na tej povezavi.

Sprva bosta v počitniške vozne rede vključeni tudi nočni krožni liniji K 1 in K 2, ki bosta aktivni vse dni do konca Festivala Lent, 1. julija. Tako bo odhod s festivalskih dogodkov zagotovljen tudi z mestnim avtobusom.

Trasa avtobusne linije št. 8 Maribor AP–Terme Fontana bo od odprtja poletnega kopališča Mariborski otok podaljšana do slednjega. Avtobusna povezava do otoka bo v času kopalne sezone na voljo vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Zadnji večerni povratek s kopališča bo ob 20.15.

Ob nastopu poletnih počitnic bo Marprom 24. junija pričel izvajati tudi prevoz na dveh posebnih linijah, speljanih čez Pohorje: eni na relaciji Ruše–Areh–Bellevue–Sp. Hoče–Botanični vrt in drugi Botanični vrt–Sp. Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Minibusa na teh linijah, opremljena s prikolico za kolesa, bosta vozila ob sobotah, nedeljah in praznikih; cena enosmerne vozovnice bo 4 EUR za odrasle in 1 EUR za otroke.

V obdobju od 24. 6. do 3. 9. 2023 bosta minibusa iz Ruš in Hoč na Pohorje med vikendi in prazniki ob ugodnih vremenskih razmerah opravila pet voženj dnevno. Pri tem bosta imela vmesne postanke pri priljubljenih izletniških in turističnih točkah. Vozni red je dostopen na tej povezavi.

Opravljanje prevoza na pohorskih avtobusnih linijah sofinancirajo občini Ruše in Hoče – Slivnica ter Turistično društvo gostincev Pohorja.

mom elektricni avtobus iveco arena vzpenjaca mom 3700 pigac si 800x529
DOSTOPNOST