pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

S pomočjo otrok okrasili drevesa na glavni avtobusni postaji

V letošnjem prazničnem decembru je božično-novoletno okrasitev dobila tudi glavna avtobusna postaja v Mariboru. Javno podjetje Marprom kot njen upravljavec je namreč poskrbelo za okrasitev dreves na pokritem hodniku postaje, pri čemer so okraske zanje izdelali otroci mariborskih vrtcev in osnovnih šol.

V projekt praznične okrasitve Avtobusne postaje (AP) Maribor je bilo ob sodelovanju z Uradom za vzgojo in izobraževanje MO Maribor vključenih skupno 12 vrtcev in osnovnih šol; v vsaki od sodelujočih ustanov so naredili okraske za »svoje« drevo, okrasitev pa so nato opravili sodelavci podjetja Marprom iz Skupine JHMB. Vsako drevo ima tablico z imenom vrtca ali šole, ki je izdelala okraske.

V znak zahvale je Marprom povabil vse male ustvarjalce na ogled okrašenih dreves in jim ob tej priložnosti ponudil brezplačen avtobusni prevoz. Od 5. do 8. decembra bo AP Maribor dnevno obiskalo okoli 150 otrok, ki bodo tako spoznali tudi mestni avtobusni promet. Ob ogledu postaje se bodo tudi pogreli s čajem in posladkali z medenjaki.

S praznično okrasitvijo si Javno podjetje Marprom prizadeva za čim lepšo urejenost glavne avtobusne postaje, kjer se vsakodnevno srečuje mnogo potnikov in drugih obiskovalcev. Z enakim namenom je bila okrašena tudi praznična jelka na prometnem delu AP Maribor, ki bo razveseljevala vse voznike avtobusov, tako domačih kot gostujočih.

Okrasena drevesa 2 800x589
DOSTOPNOST