pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

S ponedeljkom dopolnjeni vozni redi mestnih avtobusov

V mestnem avtobusnem prometu v Mariboru bodo v ponedeljek, 22. februarja 2021, ko se v šolske klopi vračajo vsi osnovnošolci in dijaki zaključnih letnikov, začeli veljati dopolnjeni vozni redi. V primerjavi z (do)sedanjimi voznimi redi bo prišlo do sprememb na sedmih avtobusnih linijah.

Na liniji 7 Kamnica–Rošpoh in 13 Črnogorska bomo dodali po en avtobus v času jutranje in popoldanske konice, linijo 15 Bresternica–Košaški dol pa bomo okrepili z enim avtobusom med popoldansko konico. Na linijah 9 Zrkovci–Dogoše, 10 Malečnik–Metava, 20 Grušova in 151 Gaj nad Mariborom bodo avtobusi od ponedeljka vozili po polnih voznih redih, ki so naravnani na čas šolskega pouka. Medtem na vseh ostalih linijah režim do nadaljnjega ostaja nespremenjen.

Pri tem ocenjujemo, da bomo mariborski mestni potniški promet z opisanimi dopolnitvami tudi ob vrnitvi šolarjev na avtobuse lahko izvajali v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Bomo pa razmere vsakodnevno spremljali in se po potrebi odzvali z ustreznimi korekcijami.

Zaradi omejitve gibanja po 21. uri, ki je bila uvedena z odlokom vlade in trenutno še vedno velja, na nočnih krožnih linijah 1 in 2 za zdaj še ne bomo opravljali prevoza. Novi vozni redi so že objavljeni na spletni strani v zavihku Vozni redi.

Dopolnjeni vozni redi 1024x768
DOSTOPNOST