pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Sprememba cen parkiranja in širitev bele cone v MO Maribor

V ponedeljek, 17. julija 2023, stopajo v veljavo nove cene parkiranja na parkirnih površinah v Mestni občini Maribor, ki jih je na junijski seji potrdil Mestni svet MO Maribor. V conah od 1 do 11 bo ena ura parkiranja namesto 0,80 evra znašala 1 evro. Za parkiranje izven centra mesta bo namesto 0,50 evra za uro parkiranja treba plačati 0,60 evra. Na Slomškovem trgu bo nova cena za uro parkiranja namesto 1,50 evra znašala 1,70 evra.

Na ograjenih parkiriščih v Sodni in Mlinski ulici ter na Rakuševem trgu bo za uro parkiranja namesto 1,20 evra nova cena 1,50 evra. Prav tako se spreminja cena parkiranja na ograjenem parkirišču pod Pohorsko vzpenjačo, kjer bo po novem znašala 1 evro na uro.

Cene dovolilnic za stanovalce in abonente ostajajo nespremenjene. Parkiranje se (razen pod Pohorjem) obračunava od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, ob sobotah in nedeljah ostaja brezplačno.

Bo pa s 17. 7. 2023 spremenjena območna koda za mobilno plačilo parkiranja na parkirnih mestih v beli coni v Kajuhovi ulici ter Mladinski ulici ob severnem delu stadiona Ljudski vrt. Za plačilo preko mobilnega telefona v aplikaciji EasyPark ali s sporočilom SMS na tej lokaciji po novem veljala območna koda 312.

Poleg tega MO Maribor v prihodnjem tednu širi območja plačljivih parkirnih površin v beli coni. Širitve te bodo potekale na lokacijah v:

• Trubarjevi ulici (med Kamniško in Marčičevo),
• Poljančevi ulici (do Marčičeve),
• Vinarski ulici (do Vilharjeve),
• Vrbanski ulici (od Mitnice do križišča z Medvedovo),
• Žolgarjevi ulici (manjkajoči vmesni del),
• Gosposvetski cesti (od Prežihove do Kosarjeve),
• Smetanovi ulici (do Turnerjeve),
• Ulici Moše Pijada (do Raičeve),
• Kočevarjevi ulici.

Parkiranje na navedenih lokacijah bo plačljivo od petka, 21. julija 2023. Stanovalcem na lokacijah širitve bele cone svetujemo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje. Vloga (in dodatne informacije) za izdajo so na voljo na tej povezavi.

Spremembe se izvajajo predvsem zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa, boljših pogojev za stanovalce v centu mesta, predvsem pa tudi zaradi uskladitve cen parkiranja z rastjo stroškov (zadnja uskladitev je potekala leta 2007).

V sklopu širitve je MO Maribor uredila parkirna mesta, poskrbela za obrez dreves, odstranitev grmičevja in ovir ter uredila prometno signalizacijo. Na lokacijah bodo na voljo tudi novi parkomati, uporabnike pa pozivamo, da zaradi lažje in enostavnejše uporabe koristijo mobilno aplikacijo za plačevanje parkiranja EasyPark.

Siritev bele cone 800x451
DOSTOPNOST