pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Testno zaživela nova aplikacija M mobilnost

Ena od ključnih prioritet pri razvoju mestnega avtobusnega prometa v Mariboru je tudi njegova digitalizacija. Pomemben korak v tej smeri je razvoj aplikacije M mobilnost za pametne mobilne telefone, ki poskusno že deluje na napravah z operacijskim sistemom Android. Do testne verzije aplikacije v spletni trgovini Google play vodi ta povezava.

Aplikacija M mobilnost za pametne telefone uporabnikom ponuja dostop do podatkov o vožnjah mariborskih mestnih avtobusov na vseh točkah poti v realnem času in spremljanje položaja vozila na izbrani liniji. Za vožnjo, ki se še ni začela, pa aplikacija podaja podatke o planiranem voznem redu za izbrani datum, linijo in postajališče. Poleg tega omogoča načrtovanje poti med dvema določenima točkama.

Z novo aplikacijo želita MO Maribor in podjetje Marprom iz Skupine JHMB zagotoviti potnikom realne informacije o vožnjah avtobusov in sodobno možnost načrtovanja mobilnosti ter s tem izboljšati uporabniške izkušnje. V testnem obdobju bomo spremljali delovanje aplikacije in jo po potrebi še izpopolnili, pozneje pa razširili tudi na mobilne telefone z operacijskim sistemom iOS.

V času testiranja, ki bo trajalo predvidoma 14 dni, bomo veseli morebitnih opažanj in mnenj uporabnikov; posredovati jih je mogoče na elektronski naslov aplikacija@marprom.si.

App M mobilnost
DOSTOPNOST