pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Odziv JP Marprom na incident na postajališču Maribor – UKC 28. 1.

Javno podjetje Marprom obsoja sobotni incident v neposredni bližini postajališča Maribor – UKC, ki je med drugim znova pokazal, kako zahtevno je delo voznikov mestnih avtobusov. Po eni strani se namreč velikokrat soočajo z različnimi ovirami na cesti, ki vplivajo na potek vožnje, po drugi strani pa tudi z nestrpnostjo ostalih udeležencev v prometu in nezadovoljstvom potnikov, kadar prihaja do zamud avtobusov.

Na omenjenem postajališču vozniki avtobusov vsakodnevno naletijo na parkirane avtomobile, težava pa je še toliko večja, ker imajo na njem postanek avtobusi kar enajstih mestnih linij in tako tja pripelje tudi več avtobusov hkrati. Pri tem se dogaja, da mora voznik določenega avtobusa, preden lahko spelje s postajališča, počakati na umik parkiranega avtomobila, kar povzroča zamudo. Ali pa, da zaradi parkiranega avtomobila sploh ne more zapeljati na postajališče, kar onemogoča varno vstopanje/izstopanje potnikov.

Podobnega incidenta, kot se je zgodil minulo soboto, v preteklosti nismo obravnavali, so pa zelo pogoste zgoraj opisane situacije. S problematiko postajališča Maribor – UKC je Javno podjetje Marprom v zadnjih letih večkrat seznanilo pristojne službe v mestu. Voznik, vpleten v sobotni dogodek, je trenutno v bolniškem staležu, ob zdravniški oskrbi pa mu je zagotovljena tudi vsa podpora v okviru podjetja.

Stališče vodstva JP Marprom za zaposlene

DOSTOPNOST