pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

V vozni park pripeljali nove mestne avtobuse

Vozni park mestnega potniškega prometa je bogatejši za sedem novih mestnih avtobusov znamke Iveco, od tega jih je podjetje Marprom iz Skupine JHMB šest že prevzelo in danes tudi začelo uporabljati. Sodobni 12 metrov dolgi avtobusi z učinkovitimi in varčnimi dizelskimi motorji najvišjega okoljskega standarda euro 6 predstavljajo pomembno pridobitev, saj zagotavljajo večjo zanesljivost in kakovost mestnega avtobusnega prometa. Zmogljivost vsakega vozila je blizu 80 potnikov.

Mariborski mestni avtobusi ob delavnikih prepeljejo skupno do 14.000 potnikov dnevno, pri čemer je osnova za zadovoljstvo uporabnikov ustrezen vozni park. Zato Marprom in Mestna občina Maribor vlagata veliko truda v posodobitev obstoječe avtobusne flote; pridobitev sedmih nizkopodnih avtobusov iveco prinaša različne prednosti, kot so zagotavljanje boljših delovnih pogojev voznikov, dvig obratovalne sposobnosti, znižanje stroškov vzdrževanja, povečanje konkurenčnosti javnega prevoza, zmanjšanje škodljivih vplivov izpušnih plinov in hrupa …

Z novimi avtobusi, ki imajo skoraj nične emisije CO₂, se je povprečna starost voznega parka mestnega potniškega prometa znižala na 6,9 leta. Ob tem bo Marprom skupaj z MO Maribor še naprej intenzivno posodabljal avtobusno floto tudi z vozili na električni pogon. Prav tako pripravlja še druge novosti za potnike; ena od teh je aplikacija za pametne telefone, ki bo omogočala sodobno načrtovanje poti z mestnimi avtobusi na podlagi informacij o vožnjah avtobusov v realnem času.

Prevzem novih avtobusov 2 800x510
DOSTOPNOST