pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Aplikacija M mobilnost že v polni uporabi

Nova aplikacija M mobilnost za pametne telefone je sedaj dostopna tudi v spletni trgovini App Store za naprave z operacijskim sistemom iOS, potem ko najprej pričela poskusno delovati na mobilnikih s sistemom Android. Med glavnimi novostmi, ki jih ponuja uporabnikom, sta prikazovanje podatkov o vožnjah mariborskih mestnih avtobusov v realnem času in možnost načrtovanja poti med dvema določenima točkama.

V začetnem obdobju testiranja aplikacije M mobilnost je bilo zabeleženih preko 1100 prenosov iz trgovine Google Play. Pri tem nas veselijo dosedanji pozitivni odzivi in predlogi uporabnikov ter dobri rezultati analize delovanja podpornih sistemov. V preteklih dneh so bili narejeni nekateri popravki aplikacije, tako da je v spletnih trgovinah Google Play in App Store zdaj že na razpolago posodobljena različica za telefone Android in iOS. S tem se je tudi iztekla testna faza.

Kljub temu bomo v prihodnje še naprej spremljali tako opažanja uporabnikov, saj jih želimo vključiti v razvoj, kot delovanje zalednih sistemov. Glede na ugotovitve bodo po potrebi opravljene morebitne nadaljnje dopolnitve in izboljšave. Sporočila še vedno zbiramo na elektronskem naslovu aplikacija@marprom.si.

Z novo aplikacijo lahko uporabniki mestnega avtobusnega prometa v Mariboru zlahka ugotovijo, katera linija in ob kateri uri je najoptimalnejša za prevoz od točke A do točke B, in dobijo informacijo o morebitnem prestopu. Pri tem aplikacija nudi podatke o realnem času prihoda avtobusa na postajališče, ki je prikazan tudi grafično. Z uvedbo novosti želita Mestna občina Maribor in podjetje Marprom iz Skupine JHMB prevoz z mestnimi avtobusi še bolj približati potnikom in izboljšati njihove izkušnje.

Eden od ključnih elementov pri dvigu kakovosti storitve javnega mestnega potniškega prometa (JMPP) je prav digitalizacija, ki omogoča hitrejšo dostopnost do informacij. Prav tako je bila digitalizacija identificirana kot eden ključnih izzivov v okviru študije o prenovi in preureditvi linij JMPP.

JHMB Marprom oglas za aplikacijo novica na Marprom 800x540 1
DOSTOPNOST