pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Avtobusna linija po vinski cesti v Kungoti

V jesenskih mesecih bo Marprom letos ob vikendih opravljal prevoz na posebni avtobusni liniji po vinski cesti na območju Kungote. Na relaciji od glavne avtobusne postaje v Mlinski ulici v Mariboru bo čez Kungoto, Plač in Svečino do Jurija ter nazaj vozil manjši avtobus s prikolico za kolesa, ki bo obiskovalcem omenjene obmejne občine prvič na voljo zadnjo soboto in nedeljo v septembru, 28. in 29. 9.

Zatem bomo ta prevoz ob suhem vremenu zagotavljali še vse vikende do vključno 20. oktobra, v primeru ugodnih vremenskih razmer pa tudi v prvi polovici novembra oziroma najdlje do 10. 11. Aktualne informacije o vožnjah bomo sproti objavljali na spletni strani. Avtobus bo ob vikendih opravil tri vožnje dnevno – natančen vozni red je dostopen tukaj.

Tovrsten prevoz je namenjen vsem obiskovalcem vinorodnega območja v Kungoti, vključno s kolesarji, ki jim lahko približa kolesarski izlet po vinski cesti. Cena enosmerne avtobusne vozovnice znaša 2 evra za odrasle in 1 evro za otroke (starosti 6–15 let), medtem ko je prevoz koles brezplačen. Opravljanje prevoza po vinski cesti v Kungoti sofinancira tamkajšnja občina.

Avtobus na vinski cesti
DOSTOPNOST