pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Krožna kabinska žičnica ponovno v obratovanju

Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača, nadgrajena z novo vmesno postajo, bo po pridobitvi potrebnih dovoljenj znova v pogonu od četrtka, 16. novembra, od 12. ure. Prevoz z njo bo vzpostavljen po ustaljenem voznem redu – vsako polno uro med 7. in 21. uro.

Podjetje Marprom iz Skupine JHMB, ki upravlja Pohorsko vzpenjačo, je zanjo prejelo pravnomočno uporabno dovoljenje in tudi dovoljenje za obratovanje. Od danes bo tako med vožnjo s krožno kabinsko žičnico v smeri navzgor mogoče vstopanje in izstopanje tudi na vmesni postaji, medtem ko bo vožnja navzdol potekala enako kot doslej. Cenik vozovnic Pohorske vzpenjače, ki ga potrjuje mestni svet, ostaja nespremenjen.

Izgradnja vmesne postaje, locirane za 8. stebrom žičnice, je predstavljala tehnično zahteven poseg, saj je bilo treba ob sami postaji tudi postaviti dva dodatna stebra, še dva obstoječa stebra pa zamenjati. Pri tem je izvajalec, podjetje Leitner, začasno tudi snel jeklenico krožne kabinske žičnice, pred začetkom rednega obratovanja pa so bili izvedeni še vsi pregledi in testiranja.

Nova vmesna postaja predstavlja veliko pridobitev za širitev ponudbe z dodatnimi vsebinami za vse letne čase oziroma razvoj Pohorja 365. V prihodnje bo omogočila učinkovito izrabo smučarskih prog v zgornjem delu in kolesarskih v spodnjem delu Mariborskega Pohorja.

Pohorska vzpenjača
DOSTOPNOST