pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Skupina JHMB aktivno sodelovala na kariernem sejmu

V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja je v sredo in četrtek, 15. in 16. novembra, potekal že 8. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja pod sloganom »Vesolje priložnosti«. Na sejmu so s promocijo različnih poklicev sodelovala tudi podjetja, povezana pod okriljem Javnega holdinga Maribor.

Na Kariernem sejmu, ki je letos prvič gostoval v UŠC Leona Štuklja, se je več kot 90 razstavljavcev predstavilo na 136 enotah. Organizirano ga je obiskalo 39 osnovnih šol in 12 srednjih šol iz Maribora in širše okolice; po ocenah je tako sejem v dveh dneh privabil preko 6.000 mladih, staršev, učiteljev, razstavljavcev in svetovalnih delavcev s področja karierne orientacije.

Skupina JHMB, ki ima v svojih vrstah sodelavce s široko paleto poklicev in izobrazb, je šolarjem na zanimiv način predstavila poklice, potrebne za izvajanje gospodarskih javnih služb v našem mestu in okolici. Ob razmahu sodobnih poklicev so namreč zelo pomembne prav temeljne mestne službe, ki se 24 ur na dan trudijo, da je življenje v urbanem središču kakovostno in udobno.

Obiskovalcem, ki so se ustavili na razstavnem prostoru Skupine JHMB, smo delili zaposlitvene letake, ob tem pa so z vrtenjem kolesa sreče lahko pridobili veliko zanimivih informacij in tudi praktičnih nagrad. Precej zanimanja je požel še video Čuješ, ti ločuješ, ki nagovarja k odgovornemu ravnanju in pomenu dejavnosti ravnanja z odpadki.

Med poklici Skupine JHMB, po katerih je ta čas največ povpraševanja, so denimo voznik, mehanik, elektromonter, ključavničar – varilec, vzdrževalec toplotnih naprav itd. Verjamemo, da smo jih tudi letos približali številnim nadobudnežem in jim pomagali pri odločitvi o njihovi nadaljnji karierni poti.

Karierni sejem
DOSTOPNOST