pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Negotovinsko plačevanje parkirnin za Mariborčane znova brezplačno

Uporabniki parkirišč v mariborski beli coni bodo lahko od ponedeljka, 9. marca, parkirnino preko aplikacije EasyPark ali s sporočilom SMS ponovno plačevali brez provizije. S tem bo negotovinsko plačevanje cenovno znova izenačeno z gotovinskim plačilom na parkomatu. Pričakujemo, da bo tako še hitreje naraščalo število uporabnikov, ki se odločajo za sodoben način plačevanja parkirnine.

Uporabniki, ki bodo parkirali na občinskih parkiriščih na območju Mestne občine Maribor (MOM), bodo lahko od ponedeljka izbirali med dvema možnostma.

Lokalni paket z omejitvami delovanja: okrnjena verzija aplikacije bo za uporabnika brezplačna in bo delovala samo na območju MOM. Uporabnik bo preko aplikacije plačal znesek parkirnine glede na čas parkiranja, uporabe te storitve pa ne.
Paket Standard: bo omogočal polno funkcionalnost aplikacije EasyPark, ki zajema plačevanje parkiranja povsod po Sloveniji in v tujini, kjer uporabljajo isto aplikacijo, ter dodatne storitve (polnilne postaje za električna vozila, parkiranje v garažnih hišah …). Pričakujemo, da bodo ta paket uporabljali predvsem obiskovalci Maribora, ki v našem mestu parkirajo le občasno, aplikacijo pa uporabljajo tudi drugod. V tem paketu bo uporabnik sam kril stroške storitve, ki mu jih bo zaračunal ponudnik EasyPark (provizija bo ostala enaka, kot velja sedaj: najmanj 10 centov oziroma 15 odstotkov od vrednosti parkirnine).

Ob tem želimo predvsem Mariborčane, ki redno uporabljajo aplikacijo za plačilo parkirnine v MOM, opozoriti, da bodo morali pred prvim plačilom, ki ga bodo z aplikacijo EasyPark opravili od 9. marca dalje, sami nastaviti želeni paket. To bodo lahko naredili na spletni strani www.easypark.si (v sami aplikaciji paketov ne bo mogoče spreminjati). Če uporabnik nastavitve ne bo spremenil, bo imel v aplikaciji samodejno nastavljen paket Standard in bo pri plačilu parkirnine plačal tudi provizijo.

Po prvem plačilu parkiranja bo sicer v primeru, da paketa še ni spremenil, uporabnik na telefon prejel sporočilo, ki ga bo na to opozorilo, in pri prvih treh plačilih od 9. marca dalje mu tudi še ne bo zaračuna provizija; po tem pač.

Prav tako uporabniki ne bodo plačali provizije, če bodo parkiranje plačali preko sporočil SMS; tudi ta strošek bo prevzela MOM.

Verjamemo, da je možnost izbire pri plačevanju parkirnin preko aplikacije EasyPark, o katerem sta se MOM in podjetje Marprom, ki izvaja nadzor nad plačevanjem parkirnin na občinskih parkiriščih, dogovorila s ponudnikom, dober odgovor na pričakovanja voznikov, ki želijo parkirnino plačevati na enostaven in učinkovit ter hkrati cenovno sprejemljiv način.

DOSTOPNOST