pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Od 20. avgusta nov režim na parkirišču pod Pohorjem

Na nedavno asfaltiranem parkirišču pod hotelom Habakuk bo 20. avgusta uveden nov parkirni režim. Ta določa, da bosta do 2 uri parkiranja z uporabo parkirne ure brezplačni, vsaka nadaljnja ura parkiranja pa bo od omenjenega dne stala 0,70 evra. To bo veljalo vse dni v tednu med 6. in 18. uro.

Omenjeno parkirišče, ki ga je Mestna občina Maribor predala v upravljanje Marpromu, je julija dobilo asfaltno prevleko, v naslednjih dneh pa bomo na njem zarisali parkirna mesta in namestili obvestilne table ter parkirni avtomat. Slednji bo uporabniku za 0,70 evra izdal parkirni listek za 3 ure, za 1,40 evra listek za 4 ure itd. K plačanemu času parkiranja bosta namreč avtomatsko prišteti 2 uri brezplačnega parkiranja.

Pod enakimi pogoji kot na parkomatu bo parkirnino moč poravnati tudi z mobilnim telefonom v aplikaciji EasyPark ali s poslanim sporočilom SMS. Pri tovrstnem plačilu bo za parkirišče pod hotelom Habakuk treba uporabiti območno kodo 315, sicer pa bo postopek plačila preko mobilnega telefona enak kot v belih conah v Mariboru. Tako bo mogoče parkirnino podaljšati tudi na daljavo.

Z opisanimi pogoji uporabe parkirišča bomo na njem zagotovili možnost dvournega brezplačnega parkiranja, namenjeno predvsem obiskovalcem, ki se peš odpravijo na Pohorje, denimo do Trikotne jase, in ob tem ne koristijo nobene storitve. Imetniki pohorskih vozovnic ali gostje določenih ponudnikov pa lahko brezplačno parkirajo na glavnem parkirišču.

Kontrolo spoštovanja režima na parkirišču pod hotelom Habakuk, kjer bo promet urejen enosmerno, bo izvajal nadzornik parkirišč; ta bo na avtomobile, v katerih ne bo parkirne ure oziroma zanje ne bo poravnana parkirnina, namestil »OBVESTILO NADZORNIKA« s pozivom k plačilu celodnevne parkirnine v višini 7 evrov.

Spodnji del tega parkirišča, ki je ostal neasfaltiran, bo v prihodnje namenjen parkiranju avtodomov. Za ureditev posebnega parkirišča za avtodome, do katerega bomo napeljali vodovod in kanalizacijo ter elektriko, smo se odločili, ker je interes za obisk športno-rekreacijskih središč z avtodomi v porastu.

Marprom Parking SpremenjenRezim Habakuk 2021 AVG Banner 765×400 a 1
DOSTOPNOST