pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Pogoj PCT tudi za prevoz z javnim potniškim prometom

Po odloku Vlade RS bo za prevoz z mestnimi avtobusi od srede, 15. septembra, za potnike obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Tako bo ob vstopu v avtobus pri vozniku ob plačilu vožnje (validaciji) treba potrditi, da izpolnjujete pogoj PCT. Slednji ne velja le za učence in dijake.

Enak ukrep bo od 15. 9. v uporabi tudi za prevoz z mini vozilom Maister, medtem ko je za prevoz s krožno kabinsko žičnico na Mariborskem Pohorju veljal že doslej.

Za izpolnitev pogoja PCT je treba razpolagati z: dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur; digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR; ustreznim dokazilom o cepljenju; ustreznim dokazilom o prebolevnosti. Podrobnosti so opredeljene v odloku vlade.

Potnike prosimo, da imate ob vstopu pri sebi ustrezno potrdilo oz. dokazilo, ki ga lahko pokažete osebju v avtobusu. Nadzor nad izpolnjevanjem predpisanega pogoja bodo izvajali kontrolorji; če bodo ugotovili, da ga nekdo ne izpolnjuje, ga bodo pozvali, naj na prvem postajališču zapusti avtobus, ob morebitni konfliktni situaciji pa se bodo po potrebi obrnili na pristojne službe.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in spoštovanje ukrepov.

MARPROM Covid19 PCT Pogoj Banner Novica 765x400
DOSTOPNOST