pasica marprom

6.00–22.00 (pon.–pet.)
8.00–20.00 (sob.–ned.)

logommobilnost

M mobilnost

Mobilna aplikacija

Začetek izdaje brezplačnih vozovnic za upokojence na AP Maribor

Na Avtobusni postaji (AP) Maribor danes začenjamo z izdajo vozovnic Slovenija za upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in starejše od 65 let, ki bodo tem kategorijam potnikov od 1. 10. omogočale brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. To velja ne glede na kraj bivanja potnika, je pa pogoj, da upravičenec ni zaposlen.

Za pridobitev brezplačne vozovnice Slovenija je treba najprej izpolniti vlogo, ki je dostopna TUKAJ. Ob oddaji natisnjene in izpolnjene vloge na blagajni AP Maribor je treba predložiti osebno izkaznico in poravnati strošek kartice IJPP v višini 3 evre. Izdano kartico je mogoče takoj koristiti za brezplačen prevoz z medkrajevnim potniškim prometom, brezplačna vozovnica za mestni avtobusni promet pa se bo aktivirala samodejno po 1. 10. ob prvi validaciji na čitalniku vozovnic na avtobusu.

Potnikom, ki že imajo brezplačno vozovnico IJPP za medkrajevni promet, za pridobitev vozovnice za mestni avtobusni promet ni treba storiti ničesar; obstoječa kartica IJPP bo namreč avtomatsko nadgrajena še z vozovnico za mestni promet, ki se bo aktivirala ob prvi uporabi po 1. 10. in bo nato veljala do 31. 8. 2022.

MARPROM ETM Upokojenci Display Banner Novica 765x400
DOSTOPNOST